Maak je kledingkast winter-proof!

Maak je kledingkast winter-proof!

De winter komt dichterbij, de ideale moment dus om weer eens kritisch voor je kledingkast te gaan staan. Hoe zorg jij dat je de komende weken vlot de juiste dingen vind ? Lees deze tips om jouw kast klaar te maken voor de winter.

Kleding per seizoen categoriseren

Nu het weer wat kouder en natter gaat worden, is het goed om te kijken naar de kleding die momenteel in je kast hangt. Heb je bepaalde kleding die je elk seizoen draagt? Zoals je favoriete blouse? Of is de kleding alleen geschikt voor de zomer of lente? Bepaal en kijk kritisch naar wat je op kan bergen om zo langzaam weer plaats te maken voor je herfst en winterkledij.

Bepaalde kleding heb je elk seizoen in je kast leggen. Denk aan een mooie jurk of je comfy broeken. Sommige items, zoals shorten kun je prima opbergen. Hoe opgeruimder je kast is, des te overzichtelijker en makkelijker wordt het om dagelijks je outfit uit te kiezen. Je ziet namelijk direct wat je hebt en waar je het mogelijk mee kunt combineren.

Je kledingkast opruimen

Zorg dat je tijdens dit proces echt kritisch bent. Je kleding klakkeloos in opbergdozen doen en ze vervolgens weer op zolder zetten is de makkelijke weg, maar niet de meest efficiënte weg. Kijk goed naar elk kledingstuk. Heb je dat kledingstuk het afgelopen jaar niet gedragen? En ben je niet van plan om het het aankomende jaar te dragen? Verkoop het of doneer het aan een vriendin of misschien zelfs de kringloopwinkel of ander goed doel.

Het is ook mooi om je kleding per categorie of op kleur te hangen of te leggen. Het zorgt voor overzicht, rust en balans in je kledingkast.

De trends dit seizoen

Natuurlijk mogen we de trends niet vergeten. Aankomende winter zijn warme kleuren erg belangrijk. Je mag het zo “cowboy” maken als je zelf wilt. Een ruiten hemd met hoge laarzen? You go girl! Ook ruiten sjaaltjes, pied de poule zijn helemaal in. En wat had je gedacht … jeans op jeans is natuurlijk ook een blijvertje! De toptrend voor deze winter zijn echter (donkere) bloemenprints. Winterbloemen die vlot gecombineerd worden met cowboylaarzen of zwarte boots.

Shiny en glittertruitjes zijn ook een ideale aanvulling voor uw garderobe deze winter en geven direct meer pit. Ook dierenprints zijn weer helemaal trendy. Zeker de luipaardprint zal in het oog springen en voor de hippe durvers onder jullie: durf print met print te combineren.

Qua stoffen komt velours weer helemaal boven. Velours zorgt voor een comfy pyjama look en zeker een velours truitje kan voor meer diepgang zorgen in je garderobe..

Capes en mantels, leren jasjes, grote sjaals en opvallende riemen …. Je kledingkast is helemaal klaar om jou te laten stralen, een hele winter lang.

Veel liefs,

Suzy